Kasvikset 

  Finduksen näkökanta kasviksiin

   

  Findus haluaa tarjota kasviksia, joiden maku ja laatu ovat parhaita mahdollisia ja jotka viljellään ja valmistetaan ympäristöä säästävin menetelmin.

   

  LISA

  Viime vuosikymmenten aikana olemme kehittäneet ja toteuttaneet Findus LISA -viljelymenetelmää vihanneksille ja juureksille, jotka sopimusviljellään Ruotsissa. LISA (Low Input Sustainable Agriculture) tarkoittaa kestävää tuotantoa vähin lannoittein. Päämäärämme on tuoda Findus LISA -laatu kaikkiin tuotevalikoimaamme kuuluviin vihanneksiin ja juureksiin.

   

  Findus LISA on kehitetty Pohjois-Carolinan osavaltion yliopistossa, USA:ssa. Nykymuodossaan Findus LISA -menetelmää voi verrata eri sertifiointijärjestelmiin ja niiden periaatteisiin riskianalyyseistä ja riskejä torjuvista toimenpiteistä sekä integroiduista viljelymenetelmistä. Lisäksi Findus LISA sisältää joukon normeja, joiden avulla varmistetaan vihannesten ensiluokkainen aistinvarainen ja mikrobiologinen laatu.

   

  Tutkimus ja kehitys

  Tutkimus- ja kehitysosastollamme on käynnissä projekteja, joiden tavoitteena on jatkuvasti parantaa Finduksen kasvisten laatua. Tällaisia ovat esim. kasvinjalostus sekä kasvisairauksien ja tuholaisten valvontajärjestelmien kehittäminen.

   

  Findus kannustaa toimittajiaan ottamaan käyttöön kestävän maanviljelyn sertifioituja järjestelmiä, kuten EurepGAP. Lisäksi opastamme heitä Findus LISA:n käyttöönotossa.