Duudsonit Eurajoki 

 

Eurajoella juhlittiin maksutonta kouluruokaa Duudsonien tähdittämänä

 

Eurajoen yhteiskoulun oppilaat saivat toukokuisena perjantaipäivänä paljon ajattelun aihetta, kun valtakunnallinen Makaronivellistä Meksikonpataan -kampanja huipentui kevätkarnevaaleihin. Karnevaalien tähtinä sekä yläkoululaisia että lukiolaisia hauskuuttivat Duudsonien Jarppi ja HP. Hetken hauskuutusten jälkeen pitkän linjan show-miehet vakavoituivat kuitenkin tärkeiden teemojen äärelle.

– Kiusaamisella ei saavuteta mitään, mutta voidaan aiheuttaa kiusatulle elinikäisiä kolhuja. Siksi haastamme jokaisen luokan allekirjoittamaan Meidän luokassa ei kiusata -sitoumuksen. Yhteistyöllä sen sijaan voi saavuttaa mitä vain, mistä meidän tarinamme on hyvä esimerkki, HP kiteytti.

Unelmiin uskomalla maailmalle

Eurajoen nuoret saivat kuulla Duudsonien tarinan, joka lopulta monien mutkien kautta päätyi pohjalaismiesten unelmien toteutumiseen: kansainväliseen läpimurtoon. Tarina muistutti nuoria siitä, että kuka tahansa pystyy mihin tahansa, kun vain uskoo unelmaansa ja on valmis tekemään sen eteen valtavasti työtä.

– Me suomalaiset olemme maailman parhaita auttamaan, mutta maailman huonoimpia pyytämään apua. Muistakaa, että yksin ei kukaan pärjää. Eivätkä unelmat toteudu hetkessä. Meiltäkin Amerikan markkinoille pääsy vei kuusi vuotta, Jarppi kertoi.

Duudsonit ovat kiertäneet kouluissa kiusaamisen vastaisen työn hyväksi jo vuosia ja nyt siis tuli Eurajoen vuoro. Karnevaalipäivän tarjosi kouluruokakampanjan järjestänyt Findus Foodservices, jonka tuottama maksuttoman kouluruokailun vaiheista kertova valokuvanäyttely on ollut esillä sadoissa koulussa eri puolilla Suomea. Valokuvanäyttelyn viimeiset raamit oli jätetty tyhjiksi, sillä näyttelyyn liittyi koululaisia aktivoiva kilpailu vuoden 2088 kouluruokailusta. Raameihin voittoisan työn ideoivat ja toteuttivat Eurajoen yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaiset Milla Heino, Josefiina Ketonen, Iina Nurmi ja Inka Pulli.

Duudsonit ja voittajat

Myös Jarppi ja HP ihastelivat voittotyön tulevaisuuteen luotaavia visioita. HP arveli työssä esiin nousseista teemoista erityisesti hyönteisten lisääntymisen ruokavaliossa olevan totisinta totta. Itse pojat muistelivat lämmöllä omien kouluaikojen ruokailuhetkiä. Kouluruoka maistui aina.

– Meillä Seinäjoella paras kouluruoka oli ehdottomasti pinaattiletut jauhelihakastikkeella. Sellaista yhdistelmää ei taideta juuri muualla Suomessa tuntea, mutta kehotan rohkeasti kokeilemaan, HP vinkkasi oppilaille.