Findus logo

Mansikka-tuorejuustokakku

POHJA:

Kaurakeksi tai Digestive  160 g

Voi, sulatettuna  50 g

 

TÄYTE:

Vesi  ½ dl

Liivatelehti  5 kpl

Tuorejuusto  400 g

Tomusokeri  2-3 dl

Mansikkapyree (3731 Findus)  400 g

Kuohukerma  3 dl

 

KIILLE:

Vesi  1 dl

Mansikkapyree (3731 Findus)   100 g

Hyytelösokeri

 

OHJE:

Sulata pyree. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja anna jähmettyä kylmässä.

 

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon pyree ja sokeri. Kuumenna vesi ja liuota liivatelehdet veden joukkoon. Jäähdytä hieman ja sekoita seos juustomassaan. Lisää lopuksi pehmeä kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään.

 

Voit halutessasi valmistaa vielä mansikkapyreestä kiilteen kakun pinnalle. Hyydytä tämän jälkeen kakkua vielä hetki kylmässä. Lopuksi kakun voi koristella esim. raikkailla marjoilla, pistaasin murusilla ja marengeilla. Marenkeihin lisäväriä tuo Finduksen (3721) Mustikkapyree.