Empanadas -pasteijat vegaanisella rouheella

Raaka-aineet

Lisää määrää

  • Voitaikinalevyjä, pakaste
    1 kg
  • Täyte:
  • Sipuli, hienonnettu
    0,15 kg
  • Valkosipuli, hienonnettu
    0,02 kg
  • Ruokaöljy
    0,02 kg
  • Rusina
    0,02 kg
  • Oliivi, musta, viipale
    0,04 kg
  • Kumina
    4 g
  • Oregano
    4 g
  • Salt
    2 g
  • Mustapippurirouhe
    2 g
  • Voitelu
  • Kananmuna
    0,05 kg

Työvaiheet

  1. Annoskoko:  yhden pasteijan paino n. 35 g
    Saanto: n. 50 kpl
  2. Valmistus
    Sulata voitaikina kaulintalämpötilaan.
  3. Täytteen valmistus:
    1. Kuumenna öljy pannulla.  Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää vegaaninen rouhe ja paista kevyesti. 
    2. Lisää loput ainekset. Sekoita ja tarkista maku.
  4. Empanadasten muotoilu:
    1. Kauli taikinalevy jauhotetulla pöydällä ohuemmaksi levyksi (n.½ cm).
    2. Leikkaa taikinasta ympyröitä pasteijamuotin tai  juomalasin avulla (Ø 10 cm). 
    3. Jaa täytettä ympyröiden keskelle. Sivele reunat vesitilkalla ja taita ympyrät puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti.  
  5. Empanadasten paisto:
    1. Nosta empanadat pellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.
    2. Paista uunissa, kiertoilma +180 C, noin 15 min.