NÄIN SYNTYY KOULULAISEN TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ RUOKAVALIO

Kouluruokasuositukset päivitettiin alkuvuodesta, jotta myös koululaisten kodin ulkopuolella nauttima ruokavalio olisi nykytiedon valossa aidosti terveyttä edistävä.

Osin kouluruokailun kautta nuorelle muodostuva ruokataju on ajattelun taitoa: ruokaan liittyvää monipuolista tiedostamista ja osaamista, kuten Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Syödään ja opitaan yhdessä -kouluruokailusuositus hienosti muotoilee.

Itsenäistyvä nuori etsii omaa identiteettiään ruoka- ja juomakulttuurin avulla. Vaikka kouluikäisellä kavereiden vaikutus ruokavalintoihin kasvaa, lapset ja nuoret tarvitsevat aikuista, joka huolehtii heidän ruokailustaan ja vastaa monipuolisesta ja säännöllisestä syömisestä.

Me Findus Foodservicesillä haluamme tukea nuorten ruokailusta vastaavien aikuisten tärkeää tehtävää. Siksi olemme koostaneet tähän esitteeseen tuotevalikoimamme helmet, joiden avulla uusien kouluruokasuositusten mukainen monipuolinen ruokalista syntyy vaivattomasti.

UUDET SUOSITUKSET LYHYESTI:

• lisää kalaa ja vaaleaa lihaa, vähemmän punaista lihaa

• lisää kasviksia ja hyvälaatuisia rasvoja

• eläinproteiinin rinnalle monipuolisemmin kasviproteiinia

 

KOULURUOKASUOSITUKSESTA POIMITTUA:

LISÄÄ KALAA JA HYVIÄ RASVOJA

Kaikki tämän esitteen kalatuotteet ovat MSC-merkittyjä eli ne ovat vastuullisesti tuotettuja. Kala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla ja myös vesistöistä pidetään huolta.

Tämä viesti on tärkeä kasvavalle sukupolvellemme: valitaan vastuullinen vaihtoehto aina kun sellainen on tarjolla.

Kalojen rasvat ovat laadultaan niin sanottua hyvää rasvaa, jonka määrää tulisi lisätä kasvavan nuoren ruokavaliossa. Monella kalatuotteellamme on sydänmerkki, joka viestittää, että sen rasva on hyvälaatuista ja suolan määrää on vähennetty. Toisin kuin ehkä helposti tulee ajateltua, myös paneroitu tuote voi olla sydänmerkitty. Valikoimissamme on myös gluteenittomista raaka-aineista valmistettuja paneroituja kaloja, joiden paneroinnit on valmistettu riisi- ja kikhernejauhoista.

 

KOULURUOKASUOSITUKSESTA POIMITTUA:

LISÄÄ KASVIKSIA LAUTASELLE

Koululounaalla Ja välipaloilla tulee tarjota monipuolisesti ja eri muodoissa kasviksia, marjoja ja hedelmiä, jotta koululaiset tottuvat niiden erilaisiin makuihin ja rakenteisiin.

Findukselle kasvistuotteet tarkoittavatkin paljon muuta kuin herne-maissi-paprika-pussia. Erilaiset kasvispihvit ja -pyörykät sekä Quorn-tuotteet avaavat uuden maailman kasvisruokailuun. WWF:n lihaopas suosittaa sieniproteiinivalmiste Quornia myös ympäristön kannalta oivallisena valintana.

Pakastevihannekset sopivat mainiosti osaksi kouluruokailua, sillä näin lautaselle saadaan myös muita kuin sesongin vihanneksia. Myös ravitsemuksellisesti pakaste on terveysvalinta, sillä esimerkiksi tuorevihannesten C-vitamiinipitoisuus laskee merkittävästi pitkän varastoinnin aikana. Esimerkiksi pakastetuissa vihreissä pavuissa on jopa 12-kertainen määrä C-vitamiinia tuoreisiin verrattuna.

Lue lisää: http://www.autotaitto.fi/findus/findus-vastuullisuuspresentaatio-2017/