MSC - enemmän vastuullisesti pyydettyä kalaa ruokalistoille

Uusi riippumaton kansainvälinen tutkimus* osoittaa, että kuluttajat haluavat yhä useammin valita lautaselleen vastuullisesti pyydettyjä kala- ja äyriäistuotteita - myös ravintolassa. Itse asiassa vähittäiskauppojen lisäksi ravintoloilla nähtiin olevan keskeinen rooli kestävästi pyydettyjen merenelävien tarjonnan varmistamisessa.

Kalakantojen nykytilanne huolestuttaa suomalaisiakin kuluttajia. Ruokaa tarjoavilla kannattaa siis olla listoillaan MSC-merkittyä kalaa, joka maistuu kaikille. Sertifioitujen tuotteiden kysyntä on kasvussa ja MSC-ympäristömerkki tunnistetaan yhä paremmin.

Findus on tehnyt tiivistä yhteistyötä MSC:n kanssa jo vuosikausia. Periaatteemme vastuullisesta kalanhankinnasta sopivat hyvin yhteen MSC:n arvojen kanssa. Valitsemalla ruokalistoillesi näin merkittyä kalaa olet mukana turvaamassa merien kalakantoja ja asiakkaasi voivat herkutella annoksillasi hyvillä mielin. Löydät valikoimastamme runsaasti vastuullista ja herkuulista tarjottavaa!

 

*Tutkimus AMR toteutti kuluttajakyselyn Marine Stewardship Councilin (MSC) toimeksiannosta. Kyselyyn vastasi yli 9000 henkilöä 15 eri masta (Suomi oli myös mukana). Tutkimus tehtiin vuonna 2014 jo kolmannen kerran.